Vrijwilligers

Ben je 14 jaar of ouder dan kun je je aanmelden als een van de vaste vrijwilligers. Er zijn verschillende dingen te doen. Assisteren bij beginnerslessen, helpen op stal bij de jonge kinderen. Helpen met het verzorgen van de paarden.

Als vrijwilliger ben je er een vaste uren per week minimaal voor een periode van 6 maanden. We spreken altijd een proefperiode af.

Vrijwilligerswerk kan op verschillende dagen en tijden. Ben je geïnteresseerd om te komen helpen mail of bel naar de manege voor meer informatie en een kennismakingsafspraak.

Wil je vrijwilliger worden dan moet je zelfstandig paarden kunnen hanteren zowel het binnen als buiten zetten als het opzadelen moet je goed beheersen. Vrijwilligerswerk is geen vervanging van dagbesteding.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

Het paardrijden is voor alle ruiters een fantastische activiteit waar ze elke week naar toe leven. De sfeer is bij ons erg goed en dat is niet alleen voor de ruiters maar ook voor de vrijwilligers erg belangrijk. We kunnen je dus vrijwilligerswerk bieden dat zeer veel voldoening geeft en waar je een leuk contact met ruiters, andere vrijwilligers en instructeurs (en paarden) kunt opbouwen.

De afspraken worden vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst waardoor je tijdens het vrijwilliger werk verzekerd bent voor ongevallen via de gemeente st-Michielsgestel. Alle medewerkers en vrijwilligers boven de 18+ zijn in het bezit van een VOG en tekenen een gedragscode.  Je krijgt een vest zodat je als vrijwilligers zichtbaar bent. Drinken en eventueel eten (afhankelijk van de tijd en afspraken) is inbegrepen.

Je kunt je aanmelden als vrijwilliger door een aanmeldformulier in te vullen in de kantine of per mail aanvragen. Anneke, Margo of Megan neemt daarna contact met je op.

Ben je 14 jaar of ouder dan kun je je aanmelden als een van de vaste vrijwilligers.

Als vrijwilliger ben je er een vaste uren per week minimaal voor een periode van 6 maanden.

Functies Vrijwilligers:

Assistent lesgever: (min 15 jaar): je assisteert de lesgever waar nodig. Dit kan zijn meelopen, of helpen bij en angstig kind, als het klaarzetten van hindernissen, beugels goed doen, kinderen helpen paarden van en naar stal brengen voor en na de les.

Opzadelhulp: je helpt kinderen mee met het opzadelen van de pony’s en paarden. Legt uit aan kinderen hoe je moet borstelen en opzadelen.

Begeleider helpers zaterdag: je assisteert de stalmedewerkers in het begeleiden van de kleine helpers die in de ochtend of middag komen helpen op stal.

Evenementenhulp: je helpt met wedstrijden of andere evenementen min 4 dagen per jaar. Activiteiten: barhulp, voorlezer, schrijver, hulp kleine rijbaan, stalhulp opzadelen F1 t/m F4

Vrijwillerscoordinator: je zorgt voor de indeling van de vrijwilligers en hebt overzicht over waar hulp nodig is. Je werkt nauw samen met Het Paardrijk Team. Deze functie is alleen te vervullen door een 19+. Er is één functie hiervoor beschikbaar.

Dag Tijd Functie
Maandag: 15.30 – 18.15 uur Assistent lesgever, Opzadelhulp
     
Dinsdag 15.30 – 18.15 uur Assistent lesgever, Opzadelhulp
Woensdag 13.30 – 17.30 uur Assistent lesgever, Opzadelhulp
Donderdag 15.30 – 18.15 uur Assistent lesgever, Opzadelhulp
     
     
Vrijdag 13.30 – 15.30 uur Assistent lesgever, Opzadelhulp
  15.30 – 18.15 Assistent lesgever, Opzadelhulp
     
     
Zaterdag 9.00 – 12.30 uur Assistent lesgever, Opzadelhulp, Begeleider helpers
  9.00 – 12.30 uur Assistent lesgever, Opzadelhulp, Begeleider helpers
  12.30 – 17.00 uur Assistent lesgever, Opzadelhulp, Begeleider helpers
  12.30 – 14.15 uur Ruiters met een beperking begeleiden in de les, paarden opzadelen, ruiters naar en van het paard begeleiden

 

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

Het paardrijden is voor alle ruiters een fantastische activiteit waar ze elke week naar toe leven. De sfeer is bij ons erg goed en dat is niet alleen voor de ruiters maar ook voor de vrijwilligers erg belangrijk. We kunnen je dus vrijwilligerswerk bieden dat zeer veel voldoening geeft en waar je een leuk contact met ruiters, andere vrijwilligers en instructeurs (en paarden) kunt opbouwen.

De afspraken worden vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst waardoor je tijdens het vrijwilliger werk verzekerd bent voor ongevallen via de gemeente st-Michielsgestel. Je krijgt een vest zodat je als vrijwilligers zichtbaar bent. Drinken en eventueel eten (afhankelijk van de tijd en afspraken) is inbegrepen.

Je kunt je aanmelden als vrijwilliger door een aanmeldformulier in te vullen in de kantine of per mail aanvragen. Ingrid of Anneke neemt daarna contact met je op[:]