[:nl]

Appaardement®

Appaardement is onze naam voor de pensionstal. Een fijn woonverblijf voor ieder paard.

De paarden gaan elke dag naar buiten in kleine groepen. Groepen worden in overleg met eigenaren op elkaar afgestemd. Er wordt zorgvuldig gekeken welke paarden bij elkaar passen.

Tegen de tijd dat het avondeten begint gaan de paarden naar binnen.

Elk appaardement® is voorzien van een huishoudelijke hulp. De stallen worden wekelijks uitgemest en bijna dagelijks opgestrooid. Het paard heeft altijd een lekker bedje om in te slapen.

Voorzieningen
Voor hun conditie kunnen de paarden gebruik maken van de fitnessruimte

Het Paardrijk beschikt over 2 binnenrijbanen. Een van 20 x 40 m en een van 20 x 50 m. Er is een buitenrijbaan met een eb en vloedbodem, waardoor de bodem altijd goed blijft om te rijden.

Er is een longeercirkel en 2 vierkante picadero’s. 

Er is bijna altijd éen binnenrijbaan beschikbaar. Alleen tussen 14.00 -18.00 uur kan het zijn dat beide binnenrijbanen in gebruik zijn.

Er zijn wasplaatsen voor de paarden.

Elke paard heeft voor zijn eigenaar een eigen zadelkast die zich in een grote zadelkamer bevindt.

De hoefsmid is elke week op het bedrijf aanwezig wanneer gewenst kan uw paard ook mooie hoefjes krijgen.

Ontwormen doen wij op basis van worm-onderzoek. Daarnaast krijgen de paarden 1x per jaar een preventieve ontworming.

Activiteiten
Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd waar je ook als pensionner aan mee kunt doen.

Dat kunnen F-proeven (dressuur) zijn of springen, maar ook schriktraining,  paardenvoetbal,  of carrousel.

Naast de mogelijkheden om in een groepsles mee te rijden, zijn mogelijkheden voor privelessen op elk niveau. Dat kan zijn sportgericht en of paard gericht. Gericht op het contact met je paard of als je wilt in contact met jezelf.

Uitrijmogelijkheden
Het Paardrijk is gelegen naast het bosgebied engelenstede. er zijn ruiterpaden waar je tot Rosmalen, Vinkel en Heeswijk en zelfs tot de bedafse bergen kan rijden.

Vlak naast de manege in het bos ligt een meertje waar je met de paarden kunt zwemmen. Een lekkere afkoeling na het rijden.

 

Wij wensen uw paard veel woonplezier op Het Paardrijk

[:nl]Inschrijven nieuwsbrief[:]

Aangesloten

[:en]

Appaardement®

Op Het Paardrijk is het mogelijk om voor uw paard of pony een volledig verzorgd appaardement® te huren.

Het appaardement® is gelegen in een groot bos met verschillende ruiterroutes. In het paddockpark maakt uw paard dagelijks een wandeling van meerdere uren.

Het appaardement® biedt kookservice: 2 maal daags graanrijke producten en lekker hooi. De kantine, met uitzicht op de binnenmaneges, biedt diverse dranken en versnaperingen. Hoefsmid, veearts of tandarts kunnen op aanvraag voor uw paard geregeld worden. U kunt uw paard nog extra verwennen met een appel/wortelgarnituurtje. Elk appaardement® is voorzien van een huishoudelijke hulp zodat uw paard elke dag een opgemaakt bedje heeft (met uitzondering op zondag).

Voor hun conditie kunnen de paarden gebruik maken van de fitnessruimte. Daar vindt u een longeercirkel. Rijden kunt u in de twee gezellige binnenbakken of in de buitenbak.

Op het Paardijk worden er verschillende workshops georganiseerd over paardentaal, alternatieve geneeswijze, rijden in balans en nog veel meer. U bent van harte welkom om daaraan deel te nemen.

Faciliteiten

Het Paardrijk heeft beschikking tot 2 binnenrijbanen, 1 longeercirkel en 2 vierkante picadero’s. Ook is er een buitenrijbaan van 30x 40 meter. Er is altijd 1 binnenrijbaan beschikbaar. Alleen tussen 16.00 -18.00 uur kan het zijn dat beide binnenrijbanen in gebruik zijn. Dit komt op het moment alleen voor op vrijdag  van 17.00 – 18.00 uur en zaterdag van 13.00 – 14.00 uur.

Er zijn wasplaatsen voor de paarden. Iedereen heeft beschikking over een eigen zadelkast. We zijn direct gelegen aan het bos waardoor er goede uitrijmogelijkheden zijn.

Wij wensen uw paard veel woonplezier op Het Paardrijk

[:nl]Inschrijven nieuwsbrief[:]

Aangesloten

[:]