Zorgboerderij  Het Paardrijk

Leren vanuit je eigen kracht en mogelijkheden in plaats van kijken naar onmogelijkheden. Participeren in een maatschappij. Dat is wat wij als zorgboerderij graag willen. 

Het Paardrijk is een mini-maatschappij waar vaardigheden letterlijk in de praktijk geoefend kunnen worden. De mensen die aanwezig zijn voor het beoefenen van de paardensport, de kantine waar je dingen kunt vragen of kunt bestellen zorgen samen met de juiste begeleiding voor een unieke locatie voor het oefenen van sociale zelfredzaamheid.

Er zijn op de zorgboerderij/manege 65 paarden, er zijn honden, katten, kippen, konijnen en cavia´s.

De dieren die aanwezig zijn spelen een belangrijke rol. Soms is het immers makkelijker om contact te maken met een dier dan met een mens.  Het is maar een kleine stap naar het contact van de mensen om de dieren heen.

Het Paardrijk is een plek waar je jezelf kunt zijn, je niet anders hoeft te voelen en kunt functioneren op jouw eigen niveau. Bewust worden van jouw kunnen en niet kunnen en inzetten op je kwaliteiten.

Dagbesteding
Helaas is het met de huidige financiële stromen van zowel jeugdzorg als zorg voor volwassenen niet meer mogelijk om dagbesteding te kunnen bieden in de vorm die wij graag willen. Wij werken graag kleinschalig en dat is helaas niet meer mogelijk. We hebben daarom de moeilijke beslissing moeten nemen om per 1 oktober 2022 te stoppen met onze dagbestedingsgroep. 

Nog een klein aantal deelnemers die begeleidt worden door Peter en Anneke zelf kunnen hun traject voortzetten. Wij blijven daarom voldoen aan alle voorwaarde waar een zorgboerderij aan moet voldoen. We nemen geen nieuwe cliënten meer aan.

Individuele begeleiding jeugdzorg
Individuele begeleiding wordt gegeven door Sanne Raaijmakers van Paardenhulp  Martine Paaps van Jouw PK en Marielle Wingens-Bes.  Zij werken met hun eigenbedrijf op onze locatie. 

[:nl]Inschrijven nieuwsbrief[:]

Aangesloten

[:nl _i=”0″ _address=”0″ theme_builder_area=”post_content” /][:en _i=”2″ _address=”2″ theme_builder_area=”post_content” /][: _i=”4″ _address=”4″ theme_builder_area=”post_content” /]