Zorgboerderij en Zorginstelling Het Paardrijk

Leren vanuit je eigen kracht en mogelijkheden in plaats van kijken naar onmogelijkheden. Participeren in een maatschappij.

Het Paardrijk is een mini-maatschappij waar vaardigheden letterlijk in de praktijk geoefend kunnen worden. De mensen die aanwezig zijn voor het beoefenen van de paardensport, de kantine waar je dingen kunt vragen of kunt bestellen zorgen samen met de juiste begeleiding voor een unieke locatie voor het oefenen van sociale zelfredzaamheid.

Er zijn op de zorgboerderij/manege 65 paarden, er zijn honden, katten, kippen, konijnen en cavia´s.

De dieren die aanwezig zijn spelen een belangrijke rol. Soms is het immers makkelijker om contact te maken met een dier dan met een mens.  Het is maar een kleine stap naar het contact van de mensen om de dieren heen.

Het Paardrijk is een plek waar je jezelf kunt zijn, je niet anders hoeft te voelen en kunt functioneren op jouw eigen niveau. Bewust worden van jouw kunnen en niet kunnen en inzetten op je kwaliteiten.

Het Paardrijk biedt individuele begeleiding, groepsbegeleiding en dagbesteding.

Het Paardrijk is sinds 2013 officieel een zorgboerderij en een zorginstelling. Het Paardrijk is positief beoordeeld wat betreft het keurmerk voor zorgboerderijen. In 2017 hebben wij wegens financiële redenen rondom de zorg het keurmerk helaas op moeten zeggen. Wij blijven aan alle eisen voldoen, mocht de overheid een keurmerk verplichten zullen wij deze opnieuw aanvragen.

Inschrijven nieuwsbrief

Aangesloten

aardrijk klein

fnrs-logo logo veiligheidscertificaatcalibris bord1