Als je bij ons begint
We vinden het belangrijk om onze ruiters te leren hoe je met paarden omgaat en hem op een vriendelijke manier kun rijden. Een goede basis is belangrijk.
De eerste les begint naast het paard. Je leert hoe je een paard uit de stal haalt, hem borstelt, opzadelt en hoe je met hem naar de rijbaan loopt.  De tweede les gaan we een deel op het paard en een deel ernaast. Daarna beginnen de volgende lessen met het leren opzadelen en rijden we allemaal op een paard. Je leert stappen, draven, sturen en halthouden. Elke les kom je een stapje verder. Na een aantal lessen kun je (met een beetje hulp) zelf opzadelen en gaan we de hele les rijden. Je leert steeds beter zelf je paard te sturen en te rijden in verschillende tempo’s.

Je begint in een groepje van 7 ruiters. Het maximum aantal ruiters in een groep is 9. 

Als je al kunt rijden
Voor de paarden en de ruiters is het leuk om veel te leren. Dit doen we door het rijden van dressuur figuren, springen, carrousel rijden en buitenrijden. Het Paardrijk ligt direct langs het bos engelenstede waar een mooie ruiterroute in ligt. Ook als je beginnend bent gaan we soms al lekker uitstappen in het bos. Er zijn lessen voor elk niveau en leeftijd. 

Een aantal keer per jaar organiseren we een proevendag. Hier kun je een dressuur proefrijden. Je krijgt hiervoor een stempel in je paspoort zodat je kunt laten zien wat je allemaal hebt geleerd. 

Elk jaar organiseren we de week voor carnaval een verkleed springwedstrijd. Andere activiteiten die we organiseren zijn: carrouselwedstrijden, paardenvoetbal, buitenritten en niet te vergeten onze shows! Check daarvoor maar eens ons youtubekanaal.

 

 

[:nl]Inschrijven nieuwsbrief[:]

Aangesloten