Aloë Vera voor dieren
Zoals je bij het stukje Aloe Vera hebt kunnen lezen heeft de Aloe vera een hele positieve bijdrage geleverd aan mijn paard Mystery. Ik gebruikte het voor de ziekte van Cushing. De gel (gele kannetjes) kun je gewoon bij de brokken doen. De meeste paarden eten het gewoon op, bij een enkeling mengen we het met zemelen.

Bij chronische aandoeningen zoals cushing maar ook peesblessures,  artrose (Freedom met glucosamine (de natuurlijke niet de chemische)) kun je het altijd door het voer doen. Gemiddeld 60 cc per dag. Afhankelijk van de grote van het paard en de aandoening.

Bij tijdelijke aandoeningen, zoals mok, schimmel, slechte weerstand, mager, slecht conditie, voor een wormkuur (zodat het wormmiddel beter opgenomen wordt, of na een inenting etc. kun je het beste een kür geven bestaande uit 3 kannetjes. Afhankelijk van de ernst van de aandoening kun je het langer blijven geven. De Aloë zorgt voor een snellere bloedsomloop (zie het filmpje bij aloe voor mensen) waardoor genezing versneld en de weerstand verbeterd. Het zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen wat vooral bij schimmels etc heel prettig is. De weerstand wordt verhoogd je paard glimt weer en zit beter in zijn vel. Daar hebben we hier voorbeelden genoeg van.

Huidaandoeningen zoal Mok: Hiervoor gebruiken wij Aloe gel (tube) gemengd met Propolis. Liever vaker dun als een keer dik. Bij voorkeur van te voren wassen met de Aloe handsoap.

De eerste hulp en een must op iedere stal is de Aloe First. Deze ontsmet en geneest. Bij alle wondjes sprayen we dit erop. Het zorgt voor een laagje over de wond heen waardoor bacteriën minder goed naar binnen kunnen.

Aloe lips is niet alleen heel fijn voor je zelf maar ook een eerste hulp in je zak. Kleine wondjes, schuurplekjes noem maar op, insectenbeten, brandnetel etc. je kunt het overal voor gebruiken en je hebt het altijd bij de hand.

Zere stramme ruggen masseren we soms voor en soms na het rijden/ trainen in met Aloe Heat Lotion. Er is meer ontspanning in de rug waardoor het paard beter kan bewegen. Kijk wel altijd naar de oorzaak van het rugprobleem! Anne van Vugt van zadelkompas begeleidt ons met goed passende zadels en Ilse van der Maat van Dier in beweging met het onderhouden van het spierstelsel van de paarden.

De heatlotion is ook lekker voor jezelf als je stijve spieren hebt na het rijden. Zorg ervoor dat je de heat lotion altijd op een plek gebruikt waar het paard er niet bij kan. Je kunt het product eten, het is zeker niet schadelijk maar voor een paard is het niet echt fijn. Doe na de massage wel een lekker dekentje op zodat het warm blijft. Zoals je dat bij jezelf ook zou doen.

Heb je vragen stuur gerust een email naar info@hetpaardrijk.nl like de facebookpagina aloe-hetpaardrijk om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen hier op stal betreft de Aloë.

producten 2

Let op: de Aloë is geen vervanger van een dierenarts, het is slechts ter ondersteuning.