[:nl]

Heerlijk, het voorjaar begint eraan te komen!

24 februari was er een superleuke dat met het verkleed springen. En er zijn weer leuke activiteiten om naar uit te komen. We beginnen 31 maart met de carrousel wedstrijd, daarna de zitcompetitie en natuurlijk de ponykampen!
Daar hebben we super veel zin in! Geniet ervan!

Team Het Paardrijk

Er zijn een klein aantal foto’s door Anneke gemaakt, ze zijn te vinden in het album van de website

 

 

 

 

 


Carrouselwedstrijd

31 maart is het zover. Alle groepen strijden tegen elkaar in een carrouselwedstrijd.

Carrousel is het rijden van een proefje met je hele groep op muziek. Je mag met je instructrice de muziek uitzoeken en maakt samen een leuke proef. Een onafhankelijke jury kijkt naar originaliteit, uitvoering van de figuren en muziek.

Het leukste is als je met de hele lesgroep meedoet. De groep moet in elk geval uit minimaal 4 ruiters bestaan.

Het is helemaal niet erg als je nog niet zo lang rijdt. Om iedere op zijn eigen niveau te beoordelen zijn er drie categorieën:
a) proef zonder galop
b) proef met galop
c) volwassenen

Ook is er per categorie een originaliteitsprijs.

De carrousel is heel leuk om naar te kijken dus nodig gerust ouders, verzorgers, vriendjes, vriendinnetjes, opa’s en oma’s uit zodat je kunt laten zien wat je allemaal al kunt.

Je instructrice schrijft je in. Voor de wedstrijd wordt € 5,- inschrijfgeld gevraagd. Het is fijn als jullie dit vooraf kunnen voldoen.

Vind je het leuk om deze dag te komen helpen met bijvoorbeeld het opzadelen van de paarden, parkeren, catering, inschrijfbalie, of andere zaken stuur dan een mailtje naar info@hetpaardrijk.nl.

Allemaal heel veel plezier met oefenen!


Tour du ALS voor Heleen van Alebeek

Al jaren was Heleen een begrip in de paardenwereld. Met haar winkel ‘t perdewinkeltje in Den Dungen en later in Sint Michielsgestel heeft ze heel wat kindjes aangekleed om hier lekker te kunnen paardrijden. Heleen is getroffen door de ziekte ALS.

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen ALS.  Zo ook onze schoonzus Jose van den Heuvel-Groenendaal. Al weken is zij aan het trainen om samen met een team deze berg te beklimmen. Voor Heleen maar vooral ook om geld in te zamelen tegen de strijd van ALS.

Willen jullie ook helpen! Dat kan, op de bar staat een donatie bus. Je kunt ook je donatie doen met deze link doneren

Alvast super bedankt!

 

 

 


Zitcompetitie

De FNRS Zitcompetitie is in 2003 in het leven geroepen omdat een goede zit de basis is van goed leren paardrijden. Deze competitie is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Dus grijp je kans en strijd mee om de titel
“Bestzittende FNRS manegeruiter van het jaar 2019”!

Op zondag  15 april wordt er op Het Paardrijk een voorronde gehouden. Je gaat een proef rijden voor een jury waar het niet om de figuren gaat maar om hoe je op je pony of paard zit zowel in stap, draf als galop. De jury zoekt per categorie de 3 best zittende ruiters per categorie uit. Deze ruiters mogen naar de regiofinale op 15 juni in Rosmalen. Daar rijd je tegen ruiters van andere maneges. Haal je daar een hoge score, dan mag je naar de kwartfinale. Een finale rijdt je op een paard of pony van het ruitersportcentrum daar.

8 september kwartfinale en 14 september finale dit jaar weer op horse event!

Wie mogen meedoen?
Alle ruiters van 10 jaar en ouder, die rijden op een
FNRS Ruitersportcentrum, mogen meedoen met de Zitcompetitie. De ruiter is in het bezit van een geldig Ruiterpaspoort en heeft minimaal één F4 proef gereden.

De competitie is in verschillende categorieën opgedeeld.

  • Categorie 1: 10 t/m 12 jaar, in het bezit van het F4 diploma
  • Categorie 2: 13 t/m 17 jaar, niet in het bezit van het F8 diploma
  • Categorie 3: 13 t/m 17 jaar, in het bezit van het F8 diploma
  • Categorie 4: 18 jaar en ouder, alle niveaus.

Voor categorie 1 wordt een aparte zitproef geschreven, de categorieën 2, 3 en 4 krijgen dezelfde proef.

Je kunt je inschrijven in de kantine. Kosten deelname € 10,-.

 

 

 


Extra les voor een goede houding en zit

Mag je door naar de regiofinale van de zitcompetitie en wil je extra oefenen of wil je lekker werken aan een goede houding en zit dan staan er extra zitlessen gepland op:

Woensdagavond 8 – 15 – 22 – 29 mei en 5 juni van 19.30-20.30 uur.

Deze lessen zijn als extra les en kunnen als losse les geboekt worden. Je hoeft je niet voor alle lessen op te geven (mag wel) maar kan ook gewoon een extra lesje meedoen. Kosten zijn het zelfde als de reguliere lessen € 13,90 voor kind en € 15,95 volw. Opgeven kan in de kantine, of via de mail. De lessen worden gegeven door Margo.


10 lessen Carrousel met een show op de open dag!

Carrouselrijden is een teamsport voor jong en oud. Een groep van 12 of 16 ruiters rijdt dan een proef op muziek. De combinatie van mooie figuren en prachtige muziek maakt het een spektakel om naar te kijken!

Hoe meer ervaring een groep heeft hoe moeilijker de figuren kunnen zijn.

Bij een teamsport is het belangrijk dat de groep boven het individu staat. Als onderdeel van zo’n groep kun je dus niet altijd op je favoriete pony rijden. Voor de groep is het soms beter dat er een ander op rijdt. Verder moet je de fouten van een ander soms kunnen accepteren, ook bij een wedstrijd of demonstratie.

Door elkaar zo goed mogelijk te helpen en te stimuleren kunnen prachtige resultaten worden behaald.

Om kennis te maken met carrousel kun je meedoen met 10 lessen carrousel. Je leert niet alleen meer over carrousel rijden maar sluit af met een mooie show op de open dag 29 september.

De lessen zijn op woensdagavond van 19.30 – 20.30 uur:
Datums lessen:
12-19-26 juni, 3 juli, 21- 28 aug, 4-11-18- 25 september.
Optreden open dag 29 september 2019!

Kosten zijn het zelfde als de reguliere lessen € 13,90 voor kind en
€ 15,95 volw

De lessen worden gegeven door Anita. Ze heeft speciaal voor carrousel een opleiding gevolgd.

 

 

 


Ponykampen

Op 24-25-26 juli stond een 12+ kamp gepland. Deze gaat helaas niet door, dit vanwege een reservering van een menkamp van buitenaf. Er is ook een drie daagse op 21-22-23 juli deze gaat wel gewoon door!

De andere ponykampen lopen langzaam vol, dus als je graag wil komen zorg dat je er op tijd bij bent!

Ponydagkampen mei vakantie

Paarden, paarden, paarden, de hele dag. Hoe heerlijk is dat. Lekker rijden, spelletjes met paarden, leren over paarden. Lekker even een dagje op de manege.

Dit kan tijdens de ponydagkampen in de meivakantie. De dagen zijn van 9.00 – 16.00 uur incl lunch en lekkere dingen.

De ponydagkampen zijn geschikt voor zowel gevorderde als beginnende ruiter. Je rijdt in een groepje van jouw niveau.

Kosten € 45,- per dag ( Je kan ook 1 dag opgeven). Inschrijven kan in de kantine of per mail info@hetpaardrijk.nl

Datum 23 en 25 april 2019

Ponykampen mei en zomervakantie

Kom ook naar het leukste gekste, gezelligste ponykamp van Nederland!

Lekker door de bossen crossen, springen, voltige, paardenfluisteren, een groot paardenfestijn. Lekker de hele dag bezig zijn met alleen maar paarden. We overnachten in het aangrenzende vakantiehuis Het Aardrijk. Misschien wordt je wel gewekt door onze buwalskiwekker, of mag Sunny dit jaar iedereen wakker maken. Genoeg te beleven!

De deelnemers worden in 3 of 4 groepen van +- 9 ruiters verdeeld op niveau en leeftijd.

Er is plek voor 36 ruiters per kamp in de zomer en 27 ruiters in de meivakantie.

Schrijf je snel in want vol = vol

Datums ponykamp 2019

week 1   08-12 juli 2019
week 2  15-19 juli 2019
week 3  12-16 aug 2019

Week ponykampen beginnen op maandag om 10.00 uur en eindigen op vrijdag om 15.00 uur

3 daagse meivakantie: 28-29-30 april  2019
3 daagse: 21-22-23 juli 2019

3 daagse beginnen op om 10.00 uur en eindigen om 16.00 uur


 Ponykampvrijwilliger

Ben je 16 jaar of ouder, en heb je ponykampen altijd super leuk gevonden dan kun je nu ponykamp vrijwilliger worden. Je helpt mee met allerlei activiteiten tijdens en rondom de ponykampen. Ponykampvrijwilliger zijn is niet alleen leuk maar ook leerzaam. Vooraf wordt er een speciale bijeenkomst georganiseerd waarin we het programma doornemen, de taken verdeelt worden, veiligheid wordt besproken en je nog een aantal tips krijgt waardoor je nog beter wordt als vrijwilliger.

Aanmelden kan via info@hetpaardrijk.nl, geef hierbij door wanneer je beschikbaar bent en of je eventueel ook een slaapdienst wil draaien (tijdens het slapen is altijd een volwassenen aanwezig!)

 


 Stalhulp vrijdag tot 18.30 uur

Zoals in het vorige paradepaardje is verteld, is op op maandag en dinsdag Maaike er tot 18.30 uur om de 18.30 uur les te helpen opzadelen. Op vrijdag is Janneke er extra lang tot 18.30 uur om te assisteren bij het op en afzadelen van de paarden. 

Soms zijn onze medewerkers om 18.30 uur klaar met werken maar zijn ze nog even lekker met hun eigen paard bezig. Ze zijn er dan niet meer om te helpen en verwijzen je dan door naar de kantinemedewerker. 

 


Paarden naar de tandarts

19 en 26 maart gaan er een aantal paarden naar de tandarts. Als paarden naar de tandarts geweest zijn kunnen ze niet altijd s avonds mee doen in de les. Hou er rekening mee dat daarom de paardenindeling anders kan zijn dan gewend.

 

 


Nieuw huis voor Boyke

Boyke is een super lieve pony, maar blijft altijd een klein beetje ondeugend. En dat hoort ook bij klein pony’s. Maar omdat hij zo klein is, kunnen ruiter die al een beetje beter kunnen rijden er niet altijd op. En dat is wel nodig zodat hij zijn ondeugendheid kwijt kan bij ruiters die daar geen moeite mee hebben.

Daarom hebben we besloten voor Boyke een nieuw huis te zoeken. Heb jij een mooi plekje, laat het gerust weten.

 

 

 


Agenda

31 maart          Carrouselwedstrijd

14 april             Voorronde zitcompetitie

8 mei                start zitlessen

12 mei              proevendag F1 tm F4 incl Moederdag traktatie!

26 mei              Super  G

12 juni             start 10 carrousellessen

16 juni             Regiofinale zitcompetitie Rosmalen

23 juni              proevendag F5 en hoger + klasse BB en B dressuur

6 juli                Laatste lessen voor de zomervakantie, daarna beginnen de lessen 19 augustus weer!

[:en][:nl _i=”0″ _address=”0″ /]
[:en _i=”2″ _address=”2″ /][:nl _i=”3″ _address=”3″ /]

Heerlijk, het voorjaar begint eraan te komen!

24 februari was er een superleuke dat met het verkleed springen. En er zijn weer leuke activiteiten om naar uit te komen. We beginnen 31 maart met de carrousel wedstrijd, daarna de zitcompetitie en natuurlijk de ponykampen!
Daar hebben we super veel zin in! Geniet ervan!

Team Het Paardrijk

Er zijn een klein aantal foto’s door Anneke gemaakt, ze zijn te vinden in het album van de website

 

 

 

 

 


Carrouselwedstrijd

31 maart is het zover. Alle groepen strijden tegen elkaar in een carrouselwedstrijd.

Carrousel is het rijden van een proefje met je hele groep op muziek. Je mag met je instructrice de muziek uitzoeken en maakt samen een leuke proef. Een onafhankelijke jury kijkt naar originaliteit, uitvoering van de figuren en muziek.

Het leukste is als je met de hele lesgroep meedoet. De groep moet in elk geval uit minimaal 4 ruiters bestaan.

Het is helemaal niet erg als je nog niet zo lang rijdt. Om iedere op zijn eigen niveau te beoordelen zijn er drie categorieën:
a) proef zonder galop
b) proef met galop
c) volwassenen

Ook is er per categorie een originaliteitsprijs.

De carrousel is heel leuk om naar te kijken dus nodig gerust ouders, verzorgers, vriendjes, vriendinnetjes, opa’s en oma’s uit zodat je kunt laten zien wat je allemaal al kunt.

Je instructrice schrijft je in. Voor de wedstrijd wordt € 5,- inschrijfgeld gevraagd. Het is fijn als jullie dit vooraf kunnen voldoen.

Vind je het leuk om deze dag te komen helpen met bijvoorbeeld het opzadelen van de paarden, parkeren, catering, inschrijfbalie, of andere zaken stuur dan een mailtje naar info@hetpaardrijk.nl.

Allemaal heel veel plezier met oefenen!


Tour du ALS voor Heleen van Alenbeek

Al jaren was Heleen een begrip in de paardenwereld. Met haar winkel ‘t perdewinkeltje in Den Dungen en later in Sint Michielsgestel heeft ze heel wat kindjes aangekleed om hier lekker te kunnen paardrijden. Heleen is getroffen door de ziekte ALS.

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen ALS.  Zo ook onze schoonzus Jose van den Heuvel-Groenendaal. Al weken is zij aan het trainen om samen met een team deze berg te beklimmen. Voor Heleen maar vooral ook om geld in te zamelen tegen de strijd van ALS.

Willen jullie ook helpen! Dat kan, op de bar staat een donatie bus. Je kunt ook je donatie doen met deze link doneren

Alvast super bedankt!

 

 

 


Zitcompetitie

De FNRS Zitcompetitie is in 2003 in het leven geroepen omdat een goede zit de basis is van goed leren paardrijden. Deze competitie is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Dus grijp je kans en strijd mee om de titel
“Bestzittende FNRS manegeruiter van het jaar 2019”!

Op zondag  15 april wordt er op Het Paardrijk een voorronde gehouden. Je gaat een proef rijden voor een jury waar het niet om de figuren gaat maar om hoe je op je pony of paard zit zowel in stap, draf als galop. De jury zoekt per categorie de 3 best zittende ruiters per categorie uit. Deze ruiters mogen naar de regiofinale op 15 juni in Rosmalen. Daar rijd je tegen ruiters van andere maneges. Haal je daar een hoge score, dan mag je naar de kwartfinale. Een finale rijdt je op een paard of pony van het ruitersportcentrum daar.

8 september kwartfinale en 14 september finale dit jaar weer op horse event!

Wie mogen meedoen?
Alle ruiters van 10 jaar en ouder, die rijden op een
FNRS Ruitersportcentrum, mogen meedoen met de Zitcompetitie. De ruiter is in het bezit van een geldig Ruiterpaspoort en heeft minimaal één F4 proef gereden.

De competitie is in verschillende categorieën opgedeeld.

  • Categorie 1: 10 t/m 12 jaar, in het bezit van het F4 diploma
  • Categorie 2: 13 t/m 17 jaar, niet in het bezit van het F8 diploma
  • Categorie 3: 13 t/m 17 jaar, in het bezit van het F8 diploma
  • Categorie 4: 18 jaar en ouder, alle niveaus.

Voor categorie 1 wordt een aparte zitproef geschreven, de categorieën 2, 3 en 4 krijgen dezelfde proef.

Je kunt je inschrijven in de kantine. Kosten deelname € 10,-.

 

 

 


Extra les voor een goede houding en zit

Mag je door naar de regiofinale van de zitcompetitie en wil je extra oefenen of wil je lekker werken aan een goede houding en zit dan staan er extra zitlessen gepland op:

Woensdagavond 8 – 15 – 22 – 29 mei en 5 juni van 19.30-20.30 uur.

Deze lessen zijn als extra les en kunnen als losse les geboekt worden. Je hoeft je niet voor alle lessen op te geven (mag wel) maar kan ook gewoon een extra lesje meedoen. Kosten zijn het zelfde als de reguliere lessen € 13,90 voor kind en € 15,95 volw. Opgeven kan in de kantine, of via de mail. De lessen worden gegeven door Margo.


10 lessen Carrousel met een show op de open dag!

Carrouselrijden is een teamsport voor jong en oud. Een groep van 12 of 16 ruiters rijdt dan een proef op muziek. De combinatie van mooie figuren en prachtige muziek maakt het een spektakel om naar te kijken!

Hoe meer ervaring een groep heeft hoe moeilijker de figuren kunnen zijn.

Bij een teamsport is het belangrijk dat de groep boven het individu staat. Als onderdeel van zo’n groep kun je dus niet altijd op je favoriete pony rijden. Voor de groep is het soms beter dat er een ander op rijdt. Verder moet je de fouten van een ander soms kunnen accepteren, ook bij een wedstrijd of demonstratie.

Door elkaar zo goed mogelijk te helpen en te stimuleren kunnen prachtige resultaten worden behaald.

Om kennis te maken met carrousel kun je meedoen met 10 lessen carrousel. Je leert niet alleen meer over carrousel rijden maar sluit af met een mooie show op de open dag 29 september.

De lessen zijn op woensdagavond van 19.30 – 20.30 uur:
Datums lessen:
12-19-26 juni, 3 juli, 21- 28 aug, 4-11-18- 25 september.
Optreden open dag 29 september 2019!

Kosten zijn het zelfde als de reguliere lessen € 13,90 voor kind en
€ 15,95 volw

De lessen worden gegeven door Anita. Ze heeft speciaal voor carrousel een opleiding gevolgd.

 

 

 


Ponykampen

Op 24-25-26 juli stond een 12+ kamp gepland. Deze gaat helaas niet door, dit vanwege een reservering van een menkamp van buitenaf. Er is ook een drie daagse op 21-22-23 juli deze gaat wel gewoon door!

De andere ponykampen lopen langzaam vol, dus als je graag wil komen zorg dat je er op tijd bij bent!

Ponydagkampen mei vakantie

Paarden, paarden, paarden, de hele dag. Hoe heerlijk is dat. Lekker rijden, spelletjes met paarden, leren over paarden. Lekker even een dagje op de manege.

Dit kan tijdens de ponydagkampen in de meivakantie. De dagen zijn van 9.00 – 16.00 uur incl lunch en lekkere dingen.

De ponydagkampen zijn geschikt voor zowel gevorderde als beginnende ruiter. Je rijdt in een groepje van jouw niveau.

Kosten € 45,- per dag ( Je kan ook 1 dag opgeven). Inschrijven kan in de kantine of per mail info@hetpaardrijk.nl

Datum 23 en 25 april 2019

Ponykampen mei en zomervakantie

Kom ook naar het leukste gekste, gezelligste ponykamp van Nederland!

Lekker door de bossen crossen, springen, voltige, paardenfluisteren, een groot paardenfestijn. Lekker de hele dag bezig zijn met alleen maar paarden. We overnachten in het aangrenzende vakantiehuis Het Aardrijk. Misschien wordt je wel gewekt door onze buwalskiwekker, of mag Sunny dit jaar iedereen wakker maken. Genoeg te beleven!

De deelnemers worden in 3 of 4 groepen van +- 9 ruiters verdeeld op niveau en leeftijd.

Er is plek voor 36 ruiters per kamp in de zomer en 27 ruiters in de meivakantie.

Schrijf je snel in want vol = vol

Datums ponykamp 2019

week 1   08-12 juli 2019
week 2  15-19 juli 2019
week 3  12-16 aug 2019

Week ponykampen beginnen op maandag om 10.00 uur en eindigen op vrijdag om 15.00 uur

3 daagse meivakantie: 28-29-30 april  2019
3 daagse: 21-22-23 juli 2019

3 daagse beginnen op om 10.00 uur en eindigen om 16.00 uur


 Ponykampvrijwilliger

Ben je 16 jaar of ouder, en heb je ponykampen altijd super leuk gevonden dan kun je nu ponykamp vrijwilliger worden. Je helpt mee met allerlei activiteiten tijdens en rondom de ponykampen. Ponykampvrijwilliger zijn is niet alleen leuk maar ook leerzaam. Vooraf wordt er een speciale bijeenkomst georganiseerd waarin we het programma doornemen, de taken verdeelt worden, veiligheid wordt besproken en je nog een aantal tips krijgt waardoor je nog beter wordt als vrijwilliger.

Aanmelden kan via info@hetpaardrijk.nl, geef hierbij door wanneer je beschikbaar bent en of je eventueel ook een slaapdienst wil draaien (tijdens het slapen is altijd een volwassenen aanwezig!)

 


 Stalhulp vrijdag tot 18.30 uur

Zoals in het vorige paradepaardje is verteld, is op op maandag en dinsdag Maaike er tot 18.30 uur om de 18.30 uur les te helpen opzadelen. Op vrijdag is Janneke er extra lang tot 18.30 uur om te assisteren bij het op en afzadelen van de paarden. 

Soms zijn onze medewerkers om 18.30 uur klaar met werken maar zijn ze nog even lekker met hun eigen paard bezig. Ze zijn er dan niet meer om te helpen en verwijzen je dan door naar de kantinemedewerker. 

 


Paarden naar de tandarts

19 en 26 maart gaan er een aantal paarden naar de tandarts. Als paarden naar de tandarts geweest zijn kunnen ze niet altijd s avonds mee doen in de les. Hou er rekening mee dat daarom de paardenindeling anders kan zijn dan gewend.

 

 


Nieuw huis voor Boyke

Boyke is een super lieve pony, maar blijft altijd een klein beetje ondeugend. En dat hoort ook bij klein pony’s. Maar omdat hij zo klein is, kunnen ruiter die al een beetje beter kunnen rijden er niet altijd op. En dat is wel nodig zodat hij zijn ondeugendheid kwijt kan bij ruiters die daar geen moeite mee hebben.

Daarom hebben we besloten voor Boyke een nieuw huis te zoeken. Heb jij een mooi plekje, laat het gerust weten.

 

 

 


Agenda

31 maart          Carrouselwedstrijd

14 april             Voorronde zitcompetitie

8 mei                start zitlessen

12 mei              proevendag F1 tm F4 incl Moederdag traktatie!

26 mei              Super  G

12 juni             start 10 carrousellessen

16 juni             Regiofinale zitcompetitie Rosmalen

23 juni              proevendag F5 en hoger + klasse BB en B dressuur

6 juli                Laatste lessen voor de zomervakantie, daarna beginnen de lessen 19 augustus weer!

[:en _i=”5″ _address=”5″ /][:nl _i=”6″ _address=”6″ /][: _i=”8″ _address=”8″ /][: _i=”9″ _address=”9″ /][: _i=”10″ _address=”10″ /][:]