foto pjotter en Nina

Dagbesteding

Het Paardrijk biedt volwassenen met een zorgvraag een fijne plek om tot rust te komen en te leren van en met elkaar, de omgeving en de dieren.

Wij richten ons op volwassenen met o.a. autisme (ASS) (met een IQ vanaf 80). Volwassenen met een WMO of WLZ indicatie.
Het Paardrijk kan voor jou dé plek zijn om:

  • Te ontdekken wie jij bent en wat je motiveert
  • Jezelf te kunnen zijn
  • Tot rust te komen in een veilige omgeving
  • Structuur op te bouwen
  • Te leren waar je kwaliteiten liggen
  • Om te gaan met jouw uitdagingen
  • Vaardigheden te ontwikkelen
  • Geactiveerd en uitgedaagd te worden

Waar je ook naar op zoek bent, bij het Paardrijk krijg je de ruimte om je eigen weg te volgen, op een tempo dat bij jou past.

De doelgroepen waar wij ons op richten vallen vaak buiten de boot, maar juist voor hen kunnen wij zoveel betekenen. Het bieden van een veilige omgeving waarin je jezelf kunt zijn staat centraal. Daarnaast richten wij ons op kwaliteiten in plaats van beperkingen, om vervolgens van en met elkaar te kunnen leren.

Programma
Dagbesteding wordt verzorgt op maandag, dinsdag en donderdag. De groep bestaat uit maximaal 6 personen, met een eventuele crisisplek voor een 7e persoon. We hebben bewust gekozen voor een kleine groep omdat we van mening zijn dat ieder persoon ruimte moet krijgen voor persoonlijke aandacht.

De dag bestaat uit twee dagdelen (ochtend 9.15-12.15 & middag 13.00-16.00u). Wanneer je een hele dag aanwezig bent is lunch inbegrepen.

Bij het Paardrijk zijn er naast pony’s en paarden ook andere dieren aanwezig zoals honden, katten, konijnen, kippen en wallaby’s. Tijdens de dagbesteding leer je deze dieren te verzorgen. Ervaring met dieren is niet noodzakelijk.

Gedurende de ochtend worden de dieren gevoerd, gaan de paarden lekker de buitenlucht in en worden er stalwerkzaamheden uitgevoerd zoals mesten, stallen opstrooien en vegen. Uiteraard worden de activiteiten afgestemd op ieders interesses, wensen en mogelijkheden.

In de middag varieert het programma per dag, maar ook per persoon. Waar de een het heel ontspannend vindt om met een paard te werken, zal de ander zich wellicht liever bezig houden met allerlei voorkomende klussen rondom de dieren.
Samen kijken we ook in de middag naar activiteiten die zijn afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren en de mogelijkheden binnen het bedrijf.

Momenteel is er nog ruimte om aan te sluiten, dus neem bij interesse gerust vrijblijvend contact met ons op.

Begeleiding
De groep wordt begeleid door Mariëlle Wingens. Met een verpleegkundige achtergrond in met name de psychiatrie en een passie voor het werken met zowel mensen als dieren, zet zij zich met veel enthousiasme in om de visie ‘Het paard mag paard zijn en jij mag jezelf zijn’ binnen de dagbesteding door te voeren.

Mariëlle heeft in november 2019 de basiscursus ‘Geef me de 5’ afgerond. Deze unieke methodiek, ontwikkeld door autisme-deskundige Colette de Bruin, wordt nu ook toegepast in de begeleiding van de dagbesteding. Activiteiten worden duidelijk gemaakt aan de hand van ‘Wie, wat, waar, wanneer en hoe’.

Tarieven
Dagbesteding kan vergoed worden vanuit een PGB of onderaannemer schap, een samenwerking met collega zorginstellingen. 
Eventueel kan er met een indicatie vervoer, in overleg en afhankelijk van de afstand, vervoer geregeld worden. Hiervoor worden de tarieven van de gemeente aangehouden.

Geïnteresseerd?
Heb je vragen of zou je graag een indruk opdoen van het bedrijf? Neem dan contact op met Mariëlle Wingens (begeleidster Dagbesteding) via info@hetpaardrijk.nl of telefoonnummer 0639798125 (bereikbaar op maandag, dinsdag & donderdag van 8.30-16.30u).

N.B. Helaas kunnen wij deelnemers die gediagnosticeerd zijn met zware psychische problematiek en/of onder de verslavingszorg vallen geen passende plek aanbieden.

[:nl]Inschrijven nieuwsbrief[:]

Aangesloten