foto pjotter en Nina

Dagbesteding

Het Paardrijk biedt voor jongeren en volwassenen met een zorgvraag een fijne pek om tot rust te komen en te leren van elkaar, van de omgeving en van de dieren.

We zijn gericht op jongeren en volwassenen met Autisme zonder verstandelijke beperking. Als je even vast loopt is het fijn een plek te hebben om bij te tanken, een nieuwe structuur op te bouwen zodat je verder kan met wat je graag wilt doen.

en

We zijn gericht op kinderen vanaf groep 8 die om wat voor reden dan ook niet of weinig naar school gaan.
De hele dag thuis zitten is niet fijn. School is slechts een methode om jou dingen te leren. Het schoolsysteem past helaas niet bij iedereen. Gelukkig zijn er meer manieren om te leren.

Voor kinderen die niet naar school gaan draaien we proef met een programma waarin je geen wiskunde en taal leert, maar werkt aan je competenties. Kijkt waar je goed in bent, wat je leuk vindt. Misschien ben je wel heel zorgzaam, heb je een goed inzicht, of ben je heel creatief. Je werkt aan vaardigheden, zoals hoe ga ik om met het systeem van school, waarom heb ik het nodig om mijn vaardigheden in de toekomst op een fijne manier te kunnen gebruiken. Werken aan sociale vaardigheden die wel eens nuttig kunnen zijn voor je toekomst, leren plannen en voor jezelf structuur aanbrengen.

De zorgboerderij is geen school, maar je leert er wel heel veel. Er is geen druk om te presteren, je volgt hierin je eigen weg in jou eigen benodigde tijd. We zijn geen vervanging van school en zullen altijd met school en begeleiders samenwerken om voor jou de beste weg te vinden in het huidige schoolsysteem.

Rustpunt
Ben je autistisch en ga je niet meer naar school, dan kijken we met jou wat je nodig hebt. Soms kan het een rustpunt zijn om bij te tanken van de week. Soms wil je ook werken aan je vaardigheden en competenties. Soms heb je gewoon een steuntje in de rust nodig. Laat het ons weten, je moet nl niets.

Waarom deze doelgroepen
Als meer dan 12 jaar verlenen we hulp aan verschillende doelgroepen. Autisme en kinderen die niet naar school zijn is een groep die vaak buiten de boot valt. Een groep die behoefte heeft aan een veilige omgeving, een fijne omgeving waar je jezelf kunt zijn. Een plek waar je kunt ervaren dat je geen beperking hebt maar een kwaliteit.Jij hebt vaardigheden die een ander niet heeft, een ander heeft vaardigheden die jij misschien niet hebt. Leren van elkaar en elkaar hiermee helpen is het sleutelwoord.

Jullie zijn een doelgroep waar ons hart ligt en wij het meest voor kunnen betekenen en dat doen we met heel veel plezier.

Dagbesteding een rare naam toch?
Voor de gemeente en instanties moeten we dit dagbesteding noemen. Als je geen verstandelijke beperking hebt voelt dat misschien heel raar, toch moet het zo. Voor ons maakt het niet uit hoe je het noemt, en we zijn daarom op zoek naar een leuke naam die je kunt gebruiken als je verteld wat je precies doet op Het Paardrijk.

Ervaring met dieren is niet nodig
Je hoeft om bij ons te komen geen ervaring met dieren of paarden te hebben. Het is ook niet erg als je ze eigenlijk heel eng vindt. Natuurlijk is het bedrijf een onderdeel van de dag, en helpen we de paarden ook aan een fijn verblijf. Ze hebben eten, een schone stal en buitenlucht nodig. Leren hoe dit te doen, doe je in jouw tempo, op een manier waarop het voor jou veilig voelt om te doen.

Naast paarden zijn er kippen, konijnen, wallaby s, katten en honden.

De dag is verdeeld in twee dagdelen.

Dagdeel 1: 9.15 – 12.15 uur. +- Dagdeel 2: 13.00 – 16.00 uur. +- Mocht je de hele dag willen blijven is lunch mogelijk.

Afhankelijk van de afstand kan vervoer geregeld worden. Vervoer kan alleen bij verblijf van een hele dag. Voor vervoer is een indicatie vervoer nodig. Voor de tarieven van vervoer houden we de tarieven van de gemeente aan.

Dagbesteding kan vergoed worden met PGB. Ons tarief is € 45,- per dagdeel.

Dagbesteding wordt verzorgt op maandag, dinsdag en donderdag. De groep bestaat uit max 6 personen, met een crisis plek voor een 7e persoon open.

Voor mensen met autisme in combinatie met zware psychische problematiek, verslavingen en of een verstandelijke beperking kunnen we helaas geen plek aanbieden.

Heb je vragen hierover of wil je graag komen kijken neem dan contact op met  Anneke van den Heuvel-Hoenderdos via info@hetpaardrijk.nl . Of bel naar 06-15659083

Inschrijven nieuwsbrief

Aangesloten

aardrijk klein

fnrs-logo logo veiligheidscertificaatcalibris bord1