[:nl]Ruiterbewijs[:]

[:nl]Het buitenrij seizoen komt er weer aan! hier komt echter meer voor kijken dan vaak wordt gedacht. De FNRS/KNHS heeft hiervoor speciaal de Certificaten Buitenrijden ontwikkeld (CBR) om de ruiter in theorie en praktijk voor te bereiden op het maken van een verantwoorde buitenrit.

Met het ruiterbewijs laat je zien dat je een verantwoorde en ervaren ruiter bent. Een ruiter die de basisbeginselen van het paardrijden goed onder de knie heeft, welke verzorging een paard nodig heeft en die veilig op de openbare weg en in het bos kan rijden. Een logische stap dus in elke ruiter carrière.

Je leert tijdens deze cursus veel over de verzorging en het gedrag van paarden zoals:

  • De aard van het paard,
  • Hoe communiceert een paard,
  • De verzorging van het paard voor en na het rijden,
  • Hoefverzorging,
  • Veel voorkomende ziektes en aandoeningen,
  • De do’s en don’ts van voeding,
  • Het veilig aan de hand leiden van je paard,
  • Gebruik van het juiste harnachement.

Daarnaast leer je hoe je veilig en plezierig kunt buitenrijden, ook op de openbare weg, inclusief de verkeersregels. Je leert met gemak sprongetjes te maken tot 60cm en je krijgt obstakeltraining.

Dit ruiterbewijs is opgedeeld in 3 deelcertificaten; CBR1, CBR2 en CBR3/ruiterbewijs. Voor alle certificaten laat de ruiter in de praktijk zien dat hij/zij de nodige vaardigheden bezit en met een theorie examen of hij/zij voldoende theoretische kennis heeft over het paard, de omgang en het rijden.

CBR1 en CBR2 kun je halen bij manege het Paardrijkop zondag 1 maart 2020.

CBR3/ruiterbewijs kun he halen bij manege het Paardrijk op zondag 29 maart 2020.

Hoe bereid ik mij voor op een examen

Je kunt je op verschillende manieren voorbereiden op het examen. Natuurlijk is wekelijks lesrijden al een prima voorbereiding. Je kunt dan aangeven aan je instructeur dat je hier binnenkort aan deel gaat nemen.
Het volgen van een aantal privelessen/het rijden van een aantal extra lessen die in het teken staan van de voorbereiding op het praktijkexamen is natuurlijk ook een goede voorbereiding.

Voor CBR1 en CBR2 staat de ochtend in het teken van trainen voor het examen. Je gaat dan samen met een instructreur aan de slag met alles wat er wordt gevraagd. In de middag wordt het examen afgenomen.

Ook voor het examen van CBR3/ruiterbewijs is de ochtend bedoeld om alles nog eens te oefenen. Zo leer je ook de paarden kennen die mee doen aan het examen. Dit is zeker handig als je niet hier wekelijks op de manege rijdt.

Voor CBR3/ruiterbewijs organiseren we ook 2 theorieochtenden. Deze vinden plaats op:

  • 7 maart 10.30-12.00
  • 21 maart 10.30-12.00

Kosten

De kosten voor CBR 1, 2 en 3/ruiterbewijs zijn 220,-.
Hier zitten alle kosten bij inbegrepen, inclusief theorieochtenden, theorieboek, examen en lunch voor 1 en 29 maart.

Mocht je al in het bezit zijn van CBR 1 en 2 is er ook een mogelijkheid om alleen mee te doen met CBR3/ruiterbewijs.

Aanmelden kan via de mail info@hetpaardrijk.nl.
Ook kan je hier terecht voor meer informatie.[:]