Lessen Longeren

Heb je altijd al willen weten hoe je een paard kan longeren, of heb je een verzorgpony en nog moeite met longeren, dan zijn de longeerlessen iets voor jou! De longeerlessen bestaan uit 4 lessen waarin je leert longeren, naar het paard kijken en leert hoe je bepaalde hulpteugels kan gebruiken.

Maar longeren wat is dat nu eigenlijk?
Met longeren train je het paard vanaf de grond. Tijdens het longeren loopt het paard in een cirkel om je heen, hiermee kan het paard worden gegymnastiseerd vanaf de grond. Met longeren kan je een paard  hetzelfde trainen als wanneer je erop zou zitten, alleen dan belast je het paard minder. Longeren kun je op veel verschillende manieren doen, zo leren we je hoe je bijvoorbeeld hulpteugels kunt gebruiken en hoe je ze zeker niet moet gebruiken.

Longeerlessen worden gegeven in groepen van 2 of 4 personen. De kosten voor een les van 2 personen zijn €20,00 en de kosten voor een les met 4 personen is €12,50. De lessen worden gegeven op woensdag van 17:00 tot 18:00. Je kan zelf bepalen of je alle 4 de lessen wilt volgen, of dat je er maar een deel van wilt volgen. Opgeven kan via de manegeplan app (les aanvragen à Groep), in de kantine of via de mail