Kleurenschaal

Kleurenschaal

Je hebt het vast al gezien. Op de stallen hangen kleurenkaartjes.
Dit is onze kleurenschaal. De kleurenschaal laat zien op welke
pony’s en paarden je met jouw postuur mag rijden.

Deze schaal is bedoeld voor ruiters vanaf 18 jaar!

 

Hoe werkt de schaal?

Alle paarden en pony’s hebben een kleur gekregen. Om deze kleur te geven hebben we de paarden gewogen. Maar ook op basis van leeftijd en conditie is er goed over de kleur nagedacht. Het kan dus zijn dat als een paard ouder wordt of na een blessure de kleur van het paard veranderd.

In de damestoilet staat een kleurenschaal. Je mag op de kleuren rijden die op en rechts van de zwarte wijzer staan. In de toilet hangt ook een lijst met alle kleuren en welke paarden hierbij horen.

Ben je jonger dan 18 en je instructeur of jijzelf twijfelt of je op bepaalde paarden mag rijden, dan kan zij of kun jij vragen of je samen met je instructeur of samen met je ouder/verzorger  mag kijken op welke kleur paarden jij mag rijden.

Wij maken als manege een zo goed mogelijke inschatting van welk paard bij jou past. Ook als het om de kleurenschaal gaat.

We kijken hierbij niet alleen naar de kleur maar ook naar je lengte. Het kan dus zijn dat je volgens de schaal wel op een pony kan rijden maar dat je gewoon te lange benen hebt. De kleurenschaal is dus niet definitief, de instructeur maakt deze inschatting.

Waarom 18+?

Als je 18+ bent kun je beter begrijpen waarom je wel of niet op een paard mag. Het is van volwassen ruiters veel lastiger in te schatten op welk paard ze kunnen rijden op een manier dat het voor het paard ook fijn is. Met deze schaal kunnen we beter zien welk paard bij een ruiter past.

Ben je 18+ en heb je gekeken, bespreek het dan met je instructeur zodat zij de passende paarden bij je kan vinden.

Ben je nog geen 18 en heb je toch even zelf gekeken en wordt je er onzeker van bespreek het dan met een medewerker of met je ouders.