Warm weer protocol

[:nl]

Komende week (10 juni 2021) en volgende week worden er een aantal hele warme dagen verwacht. Daarom kan het zijn dat het Warm weer protocol wordt ingeschakeld. Lees hieronder hoe dat werkt.
Als het te warm of te benauwd is hebben paarden er meer last van dan wij dat hebben. Als de weersomstandigheden zodanig zijn dat het niet fijn is voor de paarden kan het management besluiten een van de weersprotocollen in te schakelen.
Protocol 1: Meer stappen. Korter galopperen, minder actieve les dan gewoonlijk, in de reguliere lessen niet springen. Springlessen nog wel, maar ook minder actief.
Protocol 2: Geen galop, geen springen. Springlessen wordt een alternatief programma aangeboden met of zonder paard met als thema springen. Meer stappen tussendoor.
Protocol 3: Niet rijden maar aangepast programma zoals spelletjes met paard aan de hand, water spelletjes, pony pimpen etc.
De protocollen worden bepaald op temperatuur en luchtvochtigheid. Daarom kan er helaas geen temperatuur aan worden gehangen. Een benauwde dag met een lagere temperatuur kan voor een paard net zo vervelend zijn als 30 graden.
Hou er met warme dagen rekening mee dat de les net iets anders kan gaan dan normaal en… neem droge kleding mee 😉

[:]