[:nl _i=”0″ _address=”0.0.0.0″ /]

Even geen paradepaardje gehad. Dat klopt. Soms zijn er omstandigheden waardoor niet kunt doen wat je zou moeten doen. Gelukkig is er media zoals Facebook om iedereen op de hoogte te houden van alle activiteiten. Like onze pagina, dan ben je altijd op de hoogte.

De stembus is weer geopend #paardvanhetjaarverkiezing2019. De lessen zijn vandaag weer gestart! Het beloofd weer een super leuk paardenjaar te worden met 2 en 3 november de show JUNGLE BOOK! Daar hebben we super veel zin in!

Wat er nog meer allemaal gebeurd, lees je in dit paradepaardje

Geniet ervan!

Team Het Paardrijk


Open Dag 29 september

Het beloofd weer een super leuke dag te worden. Paardentaarten bakken, meedoen met een les, super leuke clinics en nog veel meer.Het programma is nog niet helemaal klaar, want als alles lukt hebben we een verrassing…

Hou de datums in elk geval vast vrij!

 


Paard van het jaar verkiezing 2019!

De stembus is geopend! Stemmen maar! Wie oh wie wordt er dit jaar paard of pony van het jaar 2019 en krijgt een plekje op de eregalerij!

Moeilijk kiezen hoor, ze zijn ook allemaal zoooooo lief! Succes! 29 september hoor je wie er wint op de open dag!

 


Cursus Paard& Contact

Vind jij het ook soms lastig, moeilijk of spannend om je paard op te zadelen of te borstelen? We leren je graag hoe je contact kunt maken met je paard en elkaar zo beter begrijpt, zodat alles een stukje makkelijker gaat.

Om je dit te leren bieden we de cursus paard&contact aan.

De cursus bestaat uit 7 van 1,5 uur

Les 1. Paardentaal, hoe praat een paard?
Les 2. Hoe benader je een paard
Les 3. Je paard een halster om doen en hem leiden deel 1
Les 4. Je paard een halster om doen en hem leiden deel 2
Les 5. Wat verteld je paard als je hem borstelt
Les 6. Wat verteld je paard als je zijn hoeven krabt
Les 7. Wat verteld je paard als je hem opzadelt

Er is plek voor max 7 kinderen. De les duur 1,5 uur. De cursus wordt gegeven door Maaike.
De eerste cursus start op zaterdag 31 augustus 2019. Lestijden: van  13.30 – 15.00 uur of van 15.00 – 16.30 uur

De cursus is niet leeftijd gebonden. Er mogen zowel kinderen als ouders meedoen.

De cursus kost € 87,50 Opgeven kan via info@hetpaardrijk.nl

Hieronder alle cursus datums: Les 1: 31 aug – Les 2: 7 sept – Les 3: 14 sept – Les 4: 21 sept – Les 5: 28 sept- Les 6: 5 okt- Les 7: 12 okt

 

Cursus paard&contact start nog een keer op:
Les 1: 26 okt-  Les 2: 9 nov – Les 3: 16 nov. – Les 4: 23 nov – Les 5: 30 nov – Les 6: 7 dec – Les 7: 14 dec


Jungle Book

Als je van paarden leren kan, van lieve paarden leren kan….

Elke 2-3 jaar geven we een grote show met de manege. Iedereen doet mee! Dit jaar presenteren we op 2 en 3 november Jungle Book!

Alle ruiters doen mee me de show. Ook als je net begonnen bent.

Alle groepen worden verdeeld over 5 voorstellingen.

Zaterdag 2 november: Show 1: 10.30 – 12.15 uur – Show 2: 13.00 – 14.45 uur  – Show 3: 15.30 – 17.15 uur
Zondag 3 november: Show 4: 11.00 – 12.45 uur – Show 5: 13.30 – 15.15 uur

De ruiters zij een half uur voor de voorstelling aanwezig om zich om te kleden en te schminken. Zij zijn de hele voorstelling achter de coulisse daar kunnen zijn ook de show zien. Het publiek zit de hele voorstelling op de tribune.

Op welke dag en tijd jij bent ingedeeld lees hier en hangt in de kantine

Er zijn geen kosten aan verbonden voor deelnemers. Bezoekers kunnen straks een kaartje kopen. Meer informatie hierover volgt

We gaan half september rustig beginnen met oefenen. Je krijgt in de les te horen wat jouw groep gaat doen.

Iedereen doet automatisch mee, je hoeft je niet aan te melden. Maar mocht je nu al weten dat je niet kunt in dit weekend, dan is het fijn als je je hiervoor afmeld.

Nog even wachten en dan gaan we de Jungle verkennen!


Auditie Jungle Book

Deze show maken we met z’n allen. Er wordt gereden, en er zijn tussenstukjes zonder paarden.

Voor deze tussen stukjes zijn we op zoek naar zangers, turnsters, dansers en muzikanten. Je hoeft niet elke show mee te doen maar in elk geval in één :).

Heb jij een talent of leuk idee die je wilt delen of wil je meer informatie hierover mail dan voor 10 september naar info@hetpaardrijk.nl


Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers kunnen we niet, Super fijn dat jullie ons meehelpen!

Voor het komende jaar zoeken we vrijwilligers voor:

  • Helpen bij de nieuwe beginnerslessen. deze zijn op

Dinsdag 17.00-18.00 uur bij Rebecca, Woensdag 15.00-16.00 uur bij Wendy, Donderdag 16.00-17.00 uur bij Anita, Vrijdag 15.00-16.00 uur bij Anita, Zaterdag 11.00-12.00 uur bij Wendy, Zaterdag 14.00-15.00 uur bij Berdi

Helpen bij de beginners is de eerste 15 weken super fijn. Het helpen bestaat uit het naast het paard lopen zover dat nodig is, kinderen helpen uitleggen opzadelen en afzadelen.

  • Begeleider zaterdag helpers

Op zaterdag komen er s’ochtends en s’middags kinderen helpen met werkzaamheden op stal. Om goed overzicht te hebben is het nodig dat een vrijwilliger deze klusjes samen met de kinderen doet.  Je bent begeleider en zorg dat alle klusjes veilig gebeuren. Min leeftijd 14 jaar.

  • Show Jungle book

Sminckers, catering, kaartverkoop, aankleding, aankleden ruiters, begeleiders paarden etc etc. Wil je ook meehelpen, vul an het formulier in, bij de kantine


Zilverles, er zijn plekjes vrijgekomen

Onze paard & plezier lessen zijn, onder andere, gebaseerd op de FNRS ruiteropleiding. Op dit moment maken we gebruik van de eerste fase, brons. Hierbij hoort het boek ‘Leer paardrijden met plezier’ en het bronzen ruiterpaspoort. Dit gaat tot de F12 dressuurproeven.

Het vervolg op de bronzen ruiteropleiding, namelijk Zilver. Waar brons vooral is gericht op de beginnende ruiter, gaat Zilver net een stapje verder, en is dus vooral geschikt voor de meer gevorderde ruiter. Bij zilver horen de dressuurproeven F13, F14, F15, B, L1 en L2. Er wordt bij deze proeven vooral gelet op de combinatie van jou met je paard. En dus naar de invloed die de ruiter met zijn hulpen heeft op het paard. Bij de ruiteropleiding zilver hoort het boek ‘Leer paardrijden met plezier deel 2’ en het zilveren ruiterpaspoort.

De Zilverles is op dinsdagavond van 20.30-21.30 uur en woensdagavond van 19.30 -20.30 uur . Er worden, in overleg, 3 paarden aan een ruiter gekoppeld. In principe rijd je altijd op een van deze drie paarden, zodat je echt met een paard ergens naartoe kunt werken.

De les gaat tot maximaal 7 ruiters. De les is geschikt voor ruiters vanaf F7 niveau (het is niet verplicht om een F7 proef gehaald te hebben, maar je moet wel dit niveau hebben).


Ponykamp, een klein verslag

Paardrijden, paardrijden, paarden borstelen, paarden wassen, blaren, paardrijden, paarden wandelen slapen? stokpaardjes race, disco paardrijden, wakker worden met Buwalski of Teuntje, springen, buitenrijden, les op Joker, te veel om op te noemen. Alle kampen waren super leuk en gezellig!

Datums voor vast in de agenda

Week 1:13 – 17 juli 2020
Week 2: 20 – 24 juli 2020
3 daagse: 26-27-28 juli
Week 3: 17 – 21 augustus 2020

Hieronder een kleine impressie

   

 

 


 

Nieuwe paarden

Graag stellen we aan jullie voor:

Joy-Full. Ik ben 18 jaar, super lief en door iedereen te rijden. Vroeger heb ik M gesprongen en ook veulentjes gekregen. Wel nog even wennen, dus geef me rustig de tijd.

Anouk: Een sterke lieve knuffelbeer. Ik ben 11 jaar oud en heb het afgelopen jaar samen met mijn maatje Ameland onveilig gemaakt. Buitenrijden is mijn specialiteit, maar in de bak rijden vind ik ook prima hoor!

 

 


 

Nina

 

Helaas moeten we afscheid nemen van onze lieve vriendin Nina. Nina heeft een probleem in haar RSI gewricht. Hier is helaas niets meer aan te doen. Nina krijgt hier nu pijnstillers voor. Ze is er nog tot volgende week woensdag om gedag te zeggen.

 

 


 

Agenda 2019

22 september      F5 en hoger

29 september      Open dag en Paard van het Jaar verkiezing 2019!

6 oktober            F1 tm F4
26 oktober          spooktocht

2-3 november SHOW JUNGLE BOOK!

24 november regioselectie springcompetitie
1 december        F5 en hoger
8 december        F1 tm F4
15 december      Springwedstrijd

26 januari          F5 en hoger
2 februari          F1 tm F4
16 februari        verkleed springen

de rest volgt….

 

 

 

[: _i=”13″ _address=”0.1.0.13″ /]