Het Paradepaardje is de nieuwsbrief van Manege – Zorgboerderij Het Paardrijk. er staat informatie in over lessen, vakanties en activiteiten bedoeld voor ouders, verzorgers en ruiters van Het Paardrijk.

Wij vragen ouders/verzorgers/ruiters het paradepaardje goed te lezen!

 In de oude verie van de nieuwsbrief lukte het afmelden niet altijd goed. Mocht je de nieuwsbrief liever niet meer ontvangen maar lukt het niet met afmelden stuur dan een mail naar info@hetpaardrijk.nl


 

Sunny Paard van het jaar 2018

Dik verdient met meer dan .. stemmen is Sunny paard van het jaar 2018 geworden! Zij mocht als eerste smullen van de lekkere paardentaarten die dezelfde dag door de kinderen en bezoeker van de open dag zijn gemaakt.

Het hele jaar draagt zij deze eer en ze krijgt een mooie plek op de ere galerij die hangt tegenover de stal van Wendy.

De verkiezing was tijdens de open dag. Ondanks het slechte weer was het een super gezellige dag druk bezochte dag waar we allemaal van hebben genoten.

We willen alle vrijwilligers nog bedanken voor alle hulp en de bezoekers voor hun enthousiasme.


 

Hulp voor Sjors Sportief!

Op school krijgen kinderen een boekje met sporten mee naar huis waarop ze zich kunnen inschrijven. Zo ook voor paardrijden.Paardrijden blijkt zeer geliefd te zijn want dit jaar zijn er 250 inschrijvingen!. Daarmee zit het ook echt allemaal super vol.

Er zijn 2 zondagen gepland op 28 oktober en 4 november. De eerste les begint om 9.00 uur met de kleutertjes van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 – 16.00 uur groep 3 tm groep 8.

Elke les zijn er 10 kinderen en 5 paarden. Een ruiter erop en een ruiter ernaast. Ze leren stappen, stoppen en sturen op en naast het paard en als het goed gaat ook een stukje draf.

Hulp is deze dag heel erg welkom. Meelopen met de kinderen, de paarden klaar maken. De instructeur ondersteunen. Kom je de hele dag dan mag je na de sjors sportieflessen zelf een uurtje rijden. Wel op een van de paarden die niet mee hebben gedaan.

Om te helpen moet je zelf minimaal 12 jaar zijn.

Opgeven kan in de kantine of via de mail.


 

Bereikbaarheid Het Paardrijk

Graag willen we iedereen duidelijkheid geven over onze bereikbaarheid.

Het secretariaat is bereikbaar vragen: over verandering van lessen en administratievragen op dinsdag tm do van 9.00 – 17.30 uur en op vrijdag van 9.00 – 12.00 uur. In deze dagen wordt ook de mail beantwoord.

Vragen over een wijziging van les heeft tijd nodig. Hiervoor moet eerst de lesplanning bekeken worden en is er een overleg met alle betrokken instructeurs. Een antwoord over een wijziging van lessen kan hierdoor soms even op zich laten wachten.

Voor het aanmelden of afmelden van lessen, vragen over wedstrijden of verloren spullen kunt u terecht bij onze kantine medewerkers. Zij zijn elke dag bereikbaar van 14.00 -21.00 uur en zaterdag van 9.00 – 16.30 uur. De kantine leest geen mail, zij kunnen wel vragen noteren om door te geven aan het secretariaat die op bovenstaande tijden vragen kan beantwoorden.

Op maandag vrijdagmiddag en het weekend is het secretariaat niet aanwezig. Hou hier rekening mee bij het wachten op antwoord.

Alvast bedankt!


 

Lessen met kerst en oud en nieuw

In de kerstvakantie gaan de lessen door. Alleen op de feestdagen niet.
De lessen op kerstavond en oudjaar worden verplaatst naar de middag

Op 24 december is het kerstavond en op 31 december oudjaar. De lessen worden dan verzet naar de middag.

lessen 16.00 uur worden verplaatst naar 13.00 uur

lessen 17.00 uur worden verplaatst naar 14.00 uur

Omdat er voor de zilverles en springles geen inhaalmogelijkheden zijn hebben we voor deze lessen een extra datum ingepland.

24 dec. 12.00 uur zilverles dinsdag ipv 1e kerstdag

24 dec. 15.00 uur zilverles woensdag ipv 2e kerstdag

3 januari 9.30 uur springles dinsdag ipv nieuwjaardag

3 januari 10.30 uur zilverles dinsdag ipv nieuwjaarsdag


 

Afmelden van lessen

Hoewel het niet mogelijk is om lessen in te halen (zie ons lessysteem) is het wel fijn dat als je niet bij een les aanwezig kunt zijn je jezelf afmeldt. Dit is vooral voor onze paarden fijn zodat de lessen beter over hun verdeeld kunnen worden.

Bedankt voor jullie medewerking|


Clubkas actie Rabobank

Ook dit jaar hebben wij ons weer kunnen inschrijven voor de Rabobank Clubkas  Campagne.

Leden van de Rabobank krijgen tussen 15 en 29 november een kans om te stemmen op een favoriet doel.

En dat is natuurlijk stichting Bijzondere Ruiters Brabant. Zij zorgen ervoor dat onze ruiters met een beperking kunnen blijven paardrijden. Alle hulp is hierbij welkom. Ben je niet bij de Rabobank maar wil je ons toch steunen kan dat via de website bijzondereruitersbrabant.nl

Alvast bedankt voor uw steun!

 

 

 


 

Oudpapier ophalen stopt…

Tot onze grote spijt gaan we stoppen met de papiercontainer. De laatste container heeft nog maar 46 euro opgebracht. Toen we ermee begonnen leverde een container nog tegen de 150 euro op. De papierprijs in onlangs gehalveerd. Het vele werk ( een aantal uren per week om alles te stapelen) en de kosten voor de afvoer van de rommel die er steeds vaker wordt ingegooid weegt allang niet meer op tegen de opbrengst. Het is spijtig dat de continuïteit van het paardrijden voor onze Bijzondere Ruiters hierdoor in de gevaar komt. Maar misschien heeft één van u wel een lumineus idee om aan de benodigde gelden te komen. Laat het ons weten.

Na de container die er nu staat laten we er nog één neerzetten. We zullen tijdig via briefjes laten weten wanneer het inzamelen definitief stopt.

Uiteraard gaat de inzameling van kleding nog wel door.

Een ieder die al die jaren trouw het papier heeft gebracht bedanken wij heel hartelijk voor de inzet.

Stichting Bijzondere Ruiters


 

F-proeven uitgelegd

Als je wil beginnen met proefjes rijden begin je vaak bij F1. Kun je al langer paardrijden en beheers je de galop dan kun je ook hoger instromen. tm F6. Je overlegt dit met de instructeur.

Voordat je je inschrijft voor een proefjesdag bedenk je op welke twee pony’s /paarden je dit zou willen doen. Niet iedereen kan immers op dezelfde rijden. F1 tm F3 mag een pony 4x doen F3 en hoger 3x. We proberen dit zo goed mogelijk te verdelen.

De dag zelf
Zorg dat je op tijd aanwezig bent. Minimaal drie kwartier voor dat je begint. Zo heb je genoeg tijd om jezelf aan te melden met je ruiterpaspoort. je paard te borstelen of te vlechten. Ook kun je even sfeer proeven en kijken bij de rest. Een wedstrijd kan in en uitlopen hou daar rekening mee.

Wat trek je aan
Bij het proefjes rijden hoe je geen speciale wedstrijdkleding aan maar het mag wel. Wat wel belangrijk is, is dat je effen kleding aan hebt liefst zonder capuchon. Zo kan de jury het beste je houding zien. Als je handschoentjes aan wilt moeten dit altijd witte zijn. Heb je die niet, dan hebben wij ze voor je op de manege. Heb je wel wedstrijdkleding zorg dan dat deze compleet is.

Wat is belangrijk tijdens de proef
Bij het rijden van de proef let de jury op hoe je op het paard zit, hoe netjes je een figuur rijdt. Bij F3 en hoger of je op het goede been licht rijdt en in de goede galop zit. (of laat zien dat je weet dat hij verkeerd zit door opnieuw aan te springen).

In de les oefen je de figuren en overgangen. Soms lukt het om een proefje in de les te oefenen maar dat lukt niet altijd. Er moet tijdens de les nl ook ruimte zijn voor buitenrijden en springen. Je kunt je proefje heel makkelijk thuis oefenen met een speelgoed paardje en een vel papier waarbij je de rijbaan natekent. Ook zijn er filmpjes van de proeven te vinden op youtube. Alle proeven op deze site te vinden: https://www.knhs.nl/top-sport/disciplines/dressuur/dressuurproeven/f-proeven/

Tips

– Ontspan
– Relax
– Geniet
– Besteed aandacht aan netjes en rustig rijden
– Oefen het groeten!

Veel succes!


 

Borstels

Vanaf nu verkrijgbaar op de manege. Super mooie paardenborstels voor € 6,50

 

 


 

Luca

Zoals sommige van jullie al weten loopt Luca zo nu en dan weer mee in de lessen. Het gaat weer goed met hem dus hij mag weer meedoen!

We moeten het nog wel een beetje rustig aan doen en mag nog veel galopperen maar we zijn blij dat hij weer mee kan doen.


 

Babynieuws

Op zondag 9 september is Mariëlle bevallen van een zoontje genaamd Ties!

Ties en zijn ouders maken het erg goed.

Mariëlle is onze zorgmedewerkster.

We willen Rens en Mariëlle veel geluk toewensen met hun nieuw familielid!


 

Spandoek tekst?

Het Paardrijk doet al een tijdje mee met de springcompetitie en de zit- competitie. Om onze ruiters nog beter aan te moedigen willen we een paardrijk spandoek laten maken, maar natuurlijk wel met een super leuke tekst die voor alle competities mee kan. Heb jij een super toffe tekst of leuk idee mail dit dan naar info@hetpaardrijk.nl! (idee uit de ideeënbus, bedankt voor het inzenden!)


 

Het Aardrijk

Theetuin Het Aardrijk is per 1 oktober definitief gesloten. Petra en Casper gaan een nieuwe uitdaging beginnen samen met Jaap en Merel met kampeerboerderij Het Zandt in Heeswijk-Dinther.  www.kampeerboerderijhetzand.nl

Het Aardrijk blijft wel bestaan maar gaat een andere functie krijgen. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt. In het voorjaar zal hier meer bekend over worden.

Om fietsers en wandelaars toch een mogelijkheid te geven om even uit te rusten is het terras van Het Paardrijk geopend. Elke werkdag vanaf 14.00 uur, zaterdag van 9.00 – 16.30 uur en zondag van 10.30 – 16.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.hetaardrijk.nl

 

 

 


 

Agenda

27 oktober         Spooktocht

28 oktober         sjors sportief

4 november       sjors sportief

11 november    Springwedstrijd + Klasse BB

18 november    proevendag  F5 en Hoger + Klasse BB

25 november    regioselectie springcompetitie Geldrop

16 december     proevendag F1 tm F4

27 januari 2019 proevendag F5 en hoger + Klasse BB

3 februari            proevendag F1 tm F4

10 februari         springwedstrijd + Klasse BB

24 februari         halve finale springcompetitie

31 maart             Carrouselwedstrijd

14 april                 Voorronde zitcompetitie (datums regioselecties nog niet bekend)

12 mei                  proevendag F1 tm F4 incl Moederdag traktatie!

26 mei                  Super  G

23 juni                  proevendag F5 en hoger + klasse BB en B dressuur