FNRS diplomarijden

Het Paardrijk is een FNRS manege. Als je ruiter of ruiterin wordt van Het Paardrijk krijg je een paspoort. Met dit Paspoort kun je deelnemen aan de FNRS proeven dagen. Op deze dagen kun je laten zien wat je geleerd hebt in de les. Een jury verteld wat je al heel goed kan en waar nog verbetering in zit. Voor elke goed gereden proef krijg je een stempel in je paspoort waarmee je steeds een stapje verder komt.

FNRS Ruiterbewijs

Buitenrijden kan je leren op het Paardrijk!
Om plezierig en vooral ook veilig een buitenrit te kunnen rijden, moet je een aantal dingen leren, bijvoorbeeld hoe je in het verkeer moet rijden met een paard of hoe je kunt zien of je paard wel fit is! Dit kan je leren door mee te doen met de opleiding CBR, certificaat buiten rijden. Dit is een cursus die uit 3 delen bestaat, CBR 1, CBR 2 en uiteindelijk kan je het FNRS Ruiterbewijs behalen.

CBR1:

Het eerste certificaat, CBR1, bestaat uit een theoriegedeelte, een praktijkgedeelte op stal en een praktijkgedeelte rijden. Om mee te mogen doen moet je rijniveau F4 en Va1 hebben. Je hoeft dit niet per se als proefje gereden te hebben, als je het niveau maar hebt. Je instructrice kan beoordelen of je mee kan doen. De kosten zijn €75,- incl. leerboeken, lunch, drinken en examen.

CBR2 & Ruiterbewijs:

CBR2 is een stukje moeilijker. Je mag meedoen als je CBR1 gehaald hebt. Als je ook CBR2 gehaald hebt mag je op voor het ruiterbewijs. Voor CBR2 en het ruiterbewijs komt er een jury van buitenaf.

Wil je graag meedoen aan de opleiding om je ruiterbewijs te halen, geef je dan nu op! Je kunt je het hele jaar opgeven. Wanneer er genoeg deelnemers zijn wordt er een datum geprikt en krijg je hier bericht over.

Je kan je opgeven in de kantine of via info@hetpaardrijk.nl. Ook ruiters van buitenaf mogen meedoen!

Inschrijven nieuwsbrief

Aangesloten

aardrijk klein

fnrs-logo logo veiligheidscertificaatcalibris bord1