Privelessen

Naast de groepslessen zijn er ook mogelijkheden voor privelessen. Priveles kan gegeven worden op alle niveau’s en wensen.

Soms is het fijn om naast de lessen nog even te oefenen met het leren galloperen, of wil je net even aanwijzingen op iets wat je moeilijk vindt.

Wil je oefenen met je houding en zit. Of wil je met je eigen paard verder in de dressuur of springen.

Alles kan. Onze instructeurs zijn divers opgeleid en kunnen jou helpen met de aandachtspunten van jou, of jou en je paard.

NIEUW VANAF 1 MAART

Proefgerichte privélessen

Wil jij nog even een keer extra goed oefenen voor je proefje? Even alle aandacht op jou, zonder je lesgenootjes? Neem dan een keer een proefgerichte privéles!

Hoe ziet zo’n proefgerichte privéles er uit? Je gaat natuurlijk je proefje oefenen, maar dat niet alleen! Je gaat ook nog specifiek aan de slag met de aandachtspunten uit jouw proef. Hoe moet je netjes de stap verruimen, of waar moet je op letten bij het langer laten worden van de teugels? Of hoe kun je dat  ene figuur nou net even wat beter rijden? Maar ook je hulpen en je houding en zit worden in deze les meegenomen voor tips en aandachtspunten, want daar let de jury immers ook op tijdens je proefje!

Aan het einde van de les krijg je een schriftelijk lijstje mee met jouw specifieke aandachtspunten.

Je kunt kiezen voor een privéles van een half uur of een uur en de kosten voor deze lessen zijn gelijk aan die van een normale privéles, dus € 25,50 voor een half uur en € 43,50 voor een uur.

Deze lessen worden gegeven door Anita, zij is naast instructrice ook F-proevenjurylid, dus je krijgt les van een echte jury! De lessen zijn op vrijdagavond vanaf 18.00u. Kun je echt niet op vrijdag, maar wil je wel heel graag een proefgerichte privéles? Geef het door en we gaan kijken of we misschien een oplossing kunnen vinden!

De kunst van het zitten…

De zitcompetitie is weer in aantocht! Wil jij je optimaal voorbereiden op onze selectiedag van 5 april? Schrijf je dan snel in voor één van de speciale zitlessen! Deze lessen zijn zonder paard en geschikt voor ruiters van alle leeftijden en ieder niveau, ook als je (nog) niet mee wilt doen aan de zitcompetitie zijn dit zeer waardevolle lessen. Een goede houding en zit zijn namelijk van groot belang als je fijn wilt leren paardrijden.

Waarom zijn de lessen zonder paard? Omdat het soms al moeilijk genoeg is om controle over je eigen lichaam te leren krijgen en dat gaat niet makkelijker worden als je dan ook nog op een bewegend paard zit. En je kunt pas iets van je paard gaan vragen als je zelf een goede beheersing hebt over je eigen lichaam.

“ Zitten zonder paard”

In deze les is plaats voor maximaal 4 personen. Iedereen krijgt een korte sessie op onze inmiddels bekend Joker, waarbij de andere deelnemers een kijkopdracht krijgen, zodat we van elkaar kunnen leren door observeren. Daarna gaan we gezamelijk nog allerlei oefeningen doen op fitnessballen, matjes, een stoel, etc.  Welke oefeningen we precies gaan doen, zal een beetje afhankelijk zijn van de “problemen” van de deelnemende ruiters. Voor de ene ruiter is het loslaten van de schouders een probleem, voor de andere ruiter misschien juist wel weer het loslaten van de onderrug, terwijl weer een andere ruiter moeite heeft met een stukje balans. Voor ieder soort “ruiterprobleem” zijn er wel ondersteunende oefeningen te bedenken. Oefeningen voor de ademhaling zullen in ieder geval in elke les aandacht krijgen. Het zal je nog verbazen hoeveel invloed je ademhaling heeft op het paardrijden!

Deze lessen worden gegeven op de volgende data en tijden:

Zaterdag 7 maart van 12.30u-13.30u
Zaterdag 21 maart van 12.30u-13.30u

Bij voldoende belangstelling kunnen er nog extra lessen gepland worden!

De kosten voor deze les bedragen € 16,50, dit is een try-outaanbieding, de volgende keer zullen de lessen duurder zijn!

“Kijken, leren, observeren; de theorie van het zitten”

In deze les is plaats voor maximaal 10 personen en de les duurt een uur.  We beginnen met een half uur theorie over houding en zit. Daarna gaan we praktisch aan de slag met het Akasha Diagnose Protocol, waarbij we andere ruiters op houding en zit observeren volgens een bepaald protocol. Van het kijken naar andere ruiters, kun je ook veel leren over waar je eigen verbeterpunten liggen.

Deze lessen worden gegeven op de volgende data en tijden:

Zaterdag 7 maart van  09.00u-10.00u
Zaterdag 21 maart van 09.00u-10.00u

Bij voldoende belangstelling kunnen er nog extra lessen gepland worden!

De kosten voor deze les bedragen € 10,00, dit is een try-outaanbieding, de volgende keer zullen de lessen duurder zijn!

Language:

(Nederlands) Inschrijven nieuwsbrief

Aangesloten

aardrijk klein

fnrs-logo logo veiligheidscertificaatcalibris bord1