Beste ruiters, ouders en verzorgers,

Graag willen we jullie informeren over het volgende

Warm weer protocol

Als het te warm of te benauwd is hebben paarden er meer last van dan wij dat hebben. Als de weersomstandigheden zodanig zijn dat het niet fijn is voor de paarden kan het management besluiten een van de weersprotocollen te handhaven. Dit weerprotocol wordt bekend gemaakt via fb en de website. Het protocol geldt voor zowel de groepslessen als de privelessen.

Protocol 1: Meer stappen. Korter galopperen, minder actieve les dan gewoonlijk, in de reguliere lessen niet springen. Springlessen nog wel, maar ook minder actief.

 Protocol 2: Geen galop, geen springen. Springlessen wordt een alternatief programma aangeboden met of zonder paard met als thema springen. Meer stappen tussendoor.

 Protocol 3: Niet rijden maar aangepast programma zoals spelletjes met paard aan de hand, water spelletjes, pony pimpen etc.

De protocollen worden bepaald op temperatuur en luchtvochtigheid. Daarom kan er helaas geen temperatuur aan worden gehangen. Een benauwde dag met een lagere temperatuur kan voor een paard net zo vervelend zijn als 30 graden.

Hittegolf
Komende week hebben ze een hittegolf voorspeld met temperaturen boven de 30 graden. Daarom treed vanaf maandag warmteprotocol 3 in werking. Er zal komende week in elk geval tot zondag niet gereden worden. Er wordt een alternatief programma aangeboden met de paarden. Denk aan waterspelletjes aan de hand en paarden wassen. Voor de avondgroepen, zilver en springlessen wordt ook een aangepast programma gedraaid. Wie weet ontmoet je ons oefenpaard JOKER!

Privelessen krijgen een telefoontje voor overleg. We zijn vandaag vanaf 14.00 uur bereikbaar voor vragen.

Lessen die afgezegd worden kunnen helaas niet ingehaald worden.

Wedstrijd zondag 23 juni
De wedstrijd wordt zondag vervroegd. We starten om 9.00 uur. De startvolgorde blijft hetzelfde. De nieuwe startlijst zetten we vanavond op de facebookpagina. Zorg dat je op tijd aanwezig bent!
Als extra maatregel mag er bij het inrijden beperkt gedraaft worden en niet gegallopeerd. Uitstappen gebeurt aan de hand zonder zadel. Na het rijden spons je je paard af met water op de poetsplaats.
Mocht het in de loop van de dag toch te warm worden kan besloten worden de wedstrijd per direct stil te leggen.

We gaan ondanks de warmte er leuke leerzame dagen van maken, zorg in elk geval altijd voor extra droge kleding :)

Met vriendelijke groet,

Peter & Anneke van den Heuvel
Het Paardrijk

 

 

 

 

Het Paardrijk
Koesteeg 39 | 5258TN Berlicum | 073 503 45 30 | 06 555 96 552
Facebook
 
To change your subscription, click here.