[:nl]1 maart starten we met groepslessen buiten![:]

[:nl]Buiten lessen

We wachten nog steeds op antwoord op het gebruik van de binnenrijbanen. Tot die tijd rijden we buiten. Naast de stallen is een tweede buitenrijbaan gemaakt.
Deze is helaas niet in het zicht voor de ouders. Een verzoek om niet via het weiland van de buurman naar de les te komen kijken. Hij is er erg zuinig op.

Zolang we buiten rijden zadelen wij de paarden voor iedereen op. Voor de middag lessen brengen we de pony’s naar de buitenrijbanen. Kinderen wachten in de kantine tot ze opgehaald worden.

Dit doen we om het verkeer rondom de stallen zo veel mogelijk te beperken.

De avondlessen mogen hun paard wel uit de stal halen, en als je het zonder hulp kunt zelf opzadelen. Ouders mogen dus niet de manege in. Kun je het niet zelf doen wij het voor je.

De lessen duren tot 20.30 uur. Dat betekent een race tegen de avondklok. Na de les breng je je paard naar de stal, hoofdstel af en zo snel mogelijk weg. Wij zadelen de paarden voor jullie af.

Er zijn een aantal kinderen met een rugzakje waar we andere afspraken mee hebben gemaakt. Zie je toevallig een ouder wel mee lopen kan het zijn dat dit voor deze ruiter even niet anders kan. We proberen dit natuurlijk zo veel mogelijk te beperken.

Ook de coaches zijn aan het werk. Zij zijn herkenbaar aan de bodywarmers.[:]