[:nl]Workshop Zitten zonder paard[:]

[:nl]De zitcompetitie is weer in aantocht! Wil jij je optimaal voorbereiden op onze selectie dag van 5 april? Schrijf je dan snel in voor één van de speciale zitlessen! Deze lessen zijn zonder paard en geschikt voor ruiters van alle leeftijden en ieder niveau, ook als je (nog) niet mee wilt doen aan de zitcompetitie zijn dit zeer waardevolle lessen. Een goede houding en zit zijn namelijk van groot belang als je fijn wilt leren paardrijden.

Waarom zijn de lessen zonder paard? Omdat het soms al moeilijk genoeg is om controle over je eigen lichaam te leren krijgen en dat gaat niet makkelijker worden als je dan ook nog op een bewegend paard zit. En je kunt pas iets van je paard gaan vragen als je zelf een goede beheersing hebt over je eigen lichaam.

“ Zitten zonder paard”

In deze les is plaats voor maximaal 4 personen. Iedereen krijgt een korte sessie op onze inmiddels bekend Joker, waarbij de andere deelnemers een kijkopdracht krijgen, zodat we van elkaar kunnen leren door observeren. Daarna gaan we gezamenlijk nog allerlei oefeningen doen op fitnessballen, matjes, een stoel, etc.  Welke oefeningen we precies gaan doen, zal een beetje afhankelijk zijn van de “problemen” van de deelnemende ruiters. Voor de ene ruiter is het loslaten van de schouders een probleem, voor de andere ruiter misschien juist wel weer het loslaten van de onderrug, terwijl weer een andere ruiter moeite heeft met een stukje balans. Voor ieder soort “ruiterprobleem” zijn er wel ondersteunende oefeningen te bedenken. Oefeningen voor de ademhaling zullen in ieder geval in elke les aandacht krijgen. Het zal je nog verbazen hoeveel invloed je ademhaling heeft op het paardrijden!

Deze les wordt gegeven op: Zaterdag 21 maart van 12.30u-13.30u

Bij voldoende belangstelling kunnen er nog extra lessen gepland worden!

De kosten voor deze les bedragen € 16,50[:]