[:nl]Kennismaken met Paard & Coaching [:]

[:nl]Sinds kort zijn we gestart met het aanbieden van Paard & Coaching.

Misschien heb je er wel eens van gehoord maar komt de vraag wat het nu precies is steeds weer terug. In een kennismakingsworkshop, mogelijk zowel individueel als in een klein groepje, krijg je antwoord op deze vraag. Paarden zijn gevoelige dieren en voelen goed aan wat er omgaat in mensen. Ze spiegelen de balans tussen denken en emotie op het moment. Is het gedrag dat je laat zien authentiek? Is dat wat je naar buiten toe laat zien congruent met wat je van binnen voelt? In een coaching kun je antwoord krijgen op deze vragen tijdens de interactie met een paard. Samen met de coach wordt de gespiegelde informatie vertaald naar je persoonlijke vraagstukken.

Waarom paarden? Zonder (voor)oordeel geven ze op natuurlijke wijze, feedback op ons natuurlijk leiderschap. Deze dieren zijn meester in het aanvoelen van verborgen emoties, dit doen ze instinctief en kaderen een probleem niet, waardoor er groter kans is op een oplossing.
Ook zijn paarden kudde dieren, net als bij mensen is er sprake van hiƫrarchie en groepsdynamiek in de kudde. Dit maakt ze experts in non-verbaal communiceren. De paardenkudde is vergelijkbaar met teams, familie, vrienden, organisaties. Dit zijn samenlevingssystemen waar het gaat om je rol, commitment, kwaliteiten en samenwerkingsrelaties. Veiligheid is een belangrijk thema in een kudde en is daarom in de coaching een pre.
Tijdens de coaching werk je naast het paard, je rijdt dus niet op het paard. Als je wat angstig bent voor paarden hoeft dat het coachproces niet in de weg te zitten en passen we de coaching daar op aan.

Nieuwsgierig geworden? Voel je vrij om contact op te nemen voor meer informatie.
Iedereen is uniek dus ook in jouw situatie kan maatwerk geleverd worden met Paard & Coaching.

Kijk voor meer informatie op de website onder de tab Paard & Coaching.[:]