Open dag 2 oktober. Het Paardrijk 10 jaar!

Het Paardrijk 10 jaar in Berlicum

BERLICUM – Het begon allemaal 15 jaar geleden op een weiland in Schijndel. Daar begon Anneke van den Heuvel-Hoenderdos met 1 pony begeleiding te geven aan kinderen met een beperking. Kinderen met autisme, ADHD, in een rolstoel, kinderen die onzeker waren, iedereen die het nodig had.

Paardencentrum Annerheide was de naam in die tijd groeide en groeide tot een moment dat er een dak nodig was om alle kinderen te kunnen begeleiden. Dat dak werd gevonden en wel in Berlicum. 10 jaar geleden nam Anneke met haar man Peter toenmalig manege het Zeebroek over. Er waren al manegelessen en er waren ook al pensionklanten. De combinatie met de zorg die door Anneke gegeven wordt werd een unieke combinatie en een plek waar alles samen komt.

De visie van het bedrijf toen is nog steeds de visie van nu. Het Paard mag paard zijn en jij mag jezelf zijn. Annerheide werd Het Paardrijk. 10 jaar later in Berlicum is de manege en zorgboerderij niet meer weg te denken. Ruim 350 kinderen, volwassenen, beginners, gevorderden, ruiters met en zonder een beperking beoefenen de paardensport in de breedste zin van het woord.

Er wordt nog steeds, en steeds meer begeleiding aan kinderen en volwassenen gegeven die het nodig hebben om te transformeren naar zichzelf en hun plek in te kunnen nemen in deze maatschappij. Sociale vaardigheden, ontlasting van het gezin, leren voor jezelf opkomen, jezelf zijn.

Als erkend zorgboerderij is er ook dagbesteding. Jong volwassen meiden die helpen in het bedrijf en ook in hun vaardigheden erkend worden en een bijdrage leveren aan de verzorging van de paarden.

Het is belangrijk dat er een plek is waar iedereen even tot rust kan komen van alle ellende om ons heen. Een adempauze, een oplaadpunt in de week. De paarden, de omgeving, de medewerkers, iedereen draagt daar aan bij. We zijn geweldig trots jullie te mogen ontvangen en je dit mee te geven en hopen dat nog voor heel veel jaren meer te mogen doen.
10 jaar Het Paardrijk wordt gevierd op zondag 2 oktober. Er is een superleuk programma voor iedereen. Dressuur, voltige, carrousel en natuurlijk paardenfluisteren. Er zijn leuke kraampjes, een springkussen, limonade en taart voor mens en dier.

Zoals elk jaar rondom dieren dag is er de verkiezing paard van het jaar. Alle mensen die op de manege komen mogen stemmen op zijn of haar lievelingspony of paard. Dat paard wordt paard van het jaar en mag als eerste beginnen aan alle lekkere paardentaarten die er op deze dag gemaakt worden.

Kom kijken en luisteren, je bent van harte welkom.

jubileum-2b-programma